Asscher komt met nieuwe wetgeving rondom payroll

1

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is woedend over een reclamespotje van payrollbedrijf Tentoo. Asscher zegt met nieuwe wetgeving te komen om de ‘doorgeslagen flex’ aan te pakken.

Asscher deed zijn uitlatingen in De Telegraaf naar aanleiding van een commercial van Tentoo, waarin onder meer de Wet Werk en Zekerheid een belemmering wordt genoemd voor ondernemers en werknemers.

Nieuwe wet
Minister Lodewijk Asscher zegt in dagblad De Telegraaf dat het Kabinet de strijd met payrollbedrijven aangaat en in het najaar met nieuwe wet komt. Met die nieuwe wetgeving wil Asscher het verschil in rechten tussen vast en flexibel personeel nog verder inperken door het gelijktrekken van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, dertiende maand en wellicht zelfs pensioenrechten.

VPO: achter doelstelling WWZ
De VPO heeft inmiddels gereageerd en afstand genomen van de commercial van het niet-lid Tentoo. De VPO zegt de doelstelling van de Wet Werk en Zekerheid te steunen en de ontwikkeling van de nieuwe wetgeving rondom payroll nauwkeurig te zullen volgen.

Payper HRM: gelijke arbeidsvoorwaarden uitgangspunt
Edwin Schaap, directeur van Payrollbedrijf Payper HRM, laat in een reactie weten het eens te zijn met Asscher dat het hanteren van gelijke arbeidsvoorwaarden het uitgangspunt moet zijn, ‘Goed werkgeverschap moet ook het uitgangspunt zijn voor flexwerkers. De contractvorm moet daarin niet het verschil maken. Flexwerkers verdienen goede arbeidsvoorwaarden, evenals de collega’s die in vaste dienst werken’, zo stelt Schaap.

Bronnen: De Telegraaf/VPO/Payper HRM

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. G.W.J. Mossink op

    Ik vraag me de laatste tijd geregeld af of men, bijvoorbeeld de minister of parlementariërs of vertegenwoordigers van werkorganisaties, er ook wel eens over nadenken om niet de flexwerkers gelijk te trekken met vaste baan werkenden. Daar schiet je, denk ik, niet zoveel mee op omdat tussen vaste baan werkenden bij verschillende bedrijven ook geen gelijkheid is. Maar om alle werkenden gelijk te trekken met flexwerkers. In mijn, wellicht te simpele beleving, worden we allemaal, bedrijven en werkenden, dan een beetje meer ondernemer.
    Het lijkt er af en toe op dat elke stap om vormen van werk gelijk te trekken leidt tot meer regelgeving, een nog complexere samenleving en onrust.

Reageer