DPA bereidt nieuwe aandelenuitgifte voor

0

DPA Group bereidt een nieuwe aandelenuitgifte voor.

In totaal zullen er 5.000.000 gewone aandelen, met elke een nominale waarde van € 0,10, uitgegeven worden. Dit heeft de detacheerder dinsdag bekendgemaakt.

De aandelen zullen onderhands worden geplaatst tegen een koers van € 1,80 per aandeel en opgenomen worden door Project Holland Fonds en door twee grootaandeelhouders door conversie van hun aandeel in de achtergestelde lening.

De opbrengst van de aandelenemissie wil DPA onder andere gebruiken voor een overname van het minderheidsaandeel in DPA Supply Chain People B.V. De overnamesom van het minderheidsaandeel in DPA Supply Chain People bedraagt ongeveer 3,5 miljoen euro in contanten en aandelen. Na de overname zal Supply Chain People een 100%-dochter van DPA zijn.

Ook zal de opbrengst van de aandelenemissie gebruikt worden op het restant van de achtergestelde lening, die in november 2009 verstrekt is, af te lossen. Dit restant bedraagt 1 miljoen euro.

De emissie van aandelen zal op 20 mei tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders ter goedkeuring worden voorgelegd.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer