DPA Group boekt verlies, maar voorziet positief resultaat in 2012

0

DPA boekte in 2011 een nettoverlies als gevolg van de afwaardering van goodwill in de eerste helft van het jaar en eenmalige kosten, die onder meer met de overname van NIG in 2011 van doen hebben. Diezelfde overname heeft de omzet van DPA doen stijgen. Zonder de toegevoegde omzet van NIG zou DPA’s omzet in 2011 echter lager uitkomen dan die van 2010.

 

NIG droeg 18 miljoen euro aan de omzet van DPA bij die (inclusief de omzet van NIG) over heel 2011 uitkwam op 50,3 miljoen euro. De omzet van NIG wordt pas vanaf 1 mei 2011 meegeteld. Als de hele 2011-omzet van NIG meegeteld zou zijn had DPA 59,7 miljoen euro omzet geboekt. In 2010 boekte het bedrijf nog een omzet van 36,3 miljoen euro, zo blijkt uit de cijfers van DPA.

Het nettoverlies van DPA kwam in 2011 uit op 11,5 miljoen euro “als gevolg van een bijzondere waardevermindering van de goodwill van 5,4 miljoen euro en 7,3 miljoen aan bijzondere en eenmalige kosten.”

Eric Winter, CEO van DPA Group: “2011 was een transitiejaar voor DPA. Met de integratie van NIG en de doorgevoerde herstructurering is een goede basis gelegd voor winstgevende groei. De resultaten van het tweede halfjaar sterken ons in de overtuiging dat we de juiste strategische keuzes hebben gemaakt. Door de toegenomen omvang en spreiding van onze activiteiten zijn we beter gepositioneerd voor grootschalige opdrachten en mantelcontracten. Dit vertaalt zich naast meer variëteit aan opdrachten ook in betere individuele groeiperspectieven voor onze interim professionals.”

Positief vooruitzicht

DPA voorziet “vanuit de huidige basis” een positief resultaat te kunnen behalen over 2012 .

DPA telde in december 2011 519 directe medewerkers en zzp’ers en 88 indirecte medewerkers. De integratie van NIG zorgde voor veranderingen in de Raad van Bestuur en uitbreiding van het managementteam. Eric Winter en Olav Berten zijn per 27 april 2011 toegetreden tot de Raad van Bestuur. De bestuursleden Martin Delwel en Max Boodie hebben DPA per 1 september 2011 verlaten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer