DPA neemt Nederlandse Interim Groep over

0

Detacheerder DPA Group heeft overeenstemming bereikt over een overname van branchegenoot Nederlandse Interim Groep (NIG).

DPA betaalt 12 miljoen eigen aandelen en 10,42 miljoen euro in contanten. Dat maakte DPA vrijdag bekend.

Om de overname te financieren, wil DPA een claimemissie doen van 11,84 miljoen aandelen met een uitgiftekoers van 1,50 euro per aandeel. De emissie wordt volledig gegarandeerd door een aantal grootaandeelhouders. Voor de aandelen die worden uitgegeven, geldt dat ze tot 1 januari 2014 moeten worden vastgehouden.

DPA wil de directeuren en grootaandeelhouders Eric Winter en Olav Berten van NIG benoemen tot bestuursleden. Volgens DPA ontstaat door de overname een sterke en winstgevende detacheerder die gericht is op verdere groei.

NIG is een detacheerder van professionals voor de financiële sector en ICT. Ook de overheid en non-profitorganisaties worden door NIG bediend. In 2009 boekte het bedrijf een omzet van 34,6 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 3,1 miljoen euro.

DPA denkt door de overname zijn bestaande klanten beter te kunnen bedienen en meer nieuwe klanten te kunnen aantrekken. Ook zal het bedrijf door de acquisitie beter in staat zijn om activiteiten in nieuwe markten op te zetten, aldus DPA.

Vorig jaar moest DPA nog een overname afblazen. De detacheerder wilde begin 2010 WR Leading in Finance (WR) overnemen. Door de marktomstandigheden in die tijd, besloot DPA dat deze acquisitie niet door kon gaan.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer