Eerste Kamer stemt in met registratieplicht

0

De Eerste Kamer heeft vorige week ingestemd met de invoering van de registratieplicht. De vraag is nu wanneer het registeren ook echt verplicht wordt gesteld.

Volgens de laatste berichten is dit 1 juli 2012. Het wachten is nu op de publicatie in de Staatscourant die de definitieve datum bekend zal maken.

De wetswijziging zou oorspronkelijk 1 januari ingaan, maar werd verschoven naar 1 april en vervolgens naar 1 juli van dit jaar.

De registratieplicht maakt deel uit van een wetswijziging van de WAADI. De registratieplicht komt erop neer dat uitzendbureaus zich verplicht moeten registreren als uitzendbureau. Als de bureaus niet geregistreerd staan in het Handelsregister, kunnen zij rekenen op een boete. Dit geldt ook voor bedrijven die personeel via ongeregistreerde uitzendbureaus inhuren.

De boete bedraagt de eerste keer 12.000 euro per werknemer. De tweede keer wordt de boete verhoogd naar 24.000 euro per werknemer en bij een derde overtreding bedraagt de boete 36.000 per werknemer. De maximale boete bedraagt 76.000 euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer