Faillissementen flexbranche februari

0

In februari gingen 15 flexbedrijven in Nederland failliet. Meest opzienbare was het faillissement van A1 Personeelsdiensten, dat dankzij de overname door Carrière Uitzendbureau toch de activiteiten kan voortzetten.

Een overzicht:

Erm People in Zwolle ging op 27 februari failliet. Arbeidsbemiddelingsbureau Enterworks Nederland in Barendrecht is op 26 februari failliet verklaard, net als Demsan Uitzendorganisatie in Amsterdam (15 medewerkers).

Interpooling By Intervention ging op 26 februari failliet. Bij het Haarlemse arbeidsbemiddelingsbureau werkten 13 mensen. Ook Jobs Search in Heerenveen is op 26 februari failliet verklaard.

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 19 februari het faillissement uitgesproken over Uitzendorganisatie Contract in het Limburgse Landgraaf (28 medewerkers). Het faillissement van A1 Personeelsdiensten in Arnhem op 14 februari, met 82 medewerkers, is uitgebreid in het nieuws geweest. Carrière Uitzendbureau heeft het failliete A1 Personeelsdiensten overgenomen. Hierdoor kunnen de 11 franchisenemers van A1 kunnen hun onderneming voortzetten als franchisenemer van Carrière Uitzendbureau. Uitzendbureau Flexprofession in Arnhem is op 14 februari failliet verklaard. Het zelfde geldt voor uitzendbureau Axis Diensten in Zeist. Arbeidsbemiddelingsbureau Wij Werken Allemaal (Wwo) in Zwolle is op 13 februari, amper een half jaar na de oprichting, failliet verklaard. Im-people (Myrecruitment) in Hilversum ging op 12 februari failliet. Ook Arbeidsbemiddelingsbureau Werktraject in Krommenie is op 12 februari failliet verklaard. Werktraject telde 13 medewerkers. Dat geldt ook voor eenmanszaak Droombaan Uitzendbureau in Helmond.
De Rechtbank Zeeland-West Brabant heeft op 6 februari Language Services Recruitment failliet verklaard. Bij dit arbeidsbemiddelingsbureau werkten 45 mensen. De elf medewerkers van uitzendbureau Interflex in Helmond kregen op 5 februari te horen dat het doek voor hun bedrijf gevallen is. Op dezelfde dag is een jaar na de oprichting ook Mato Facilities in Barendrecht alweer failliet verklaard.

In januari gingen 13 flexbedrijven in Nederland failliet. In de laatste maanden van 2013 gingen ongeveer evenveel uitzendorganisaties failliet. Het gemiddeld aantal flexbedrijven dat in 2013 failliet is gegaan ligt echter op ruim 20 per maand, dat is meer dan in voorgaande jaren. In totaal zijn volgens faillissementen.com afgelopen jaar 250 uitzendorganisaties failliet verklaard.

Bron: faillissementen.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer