Faillissementen flexbranche januari

0

In de eerst maand van dit jaar gingen 13 flexbedrijven in Nederland failliet. Opvallend is het relatief grote aantal faillissementen van uitzendorganisaties in Brabant en Oost-Nederland. Grootste uitzendbedrijf dat het loodje legde was het Limburgse Lozon, gevolgd door Ambacht Plus, Whermo en Agens.

Een overzicht:

Op 2 januari is Princen Flex-it uit Oss failliet verklaard.  Op dezelfde dag viel ook het doek voor Select Workforce – Powerpoint Engineering uit Etten-Leur.

Op 8 januari sprak de rechtbank sprak de rechtbank in Oost-Brabant het faillissement uit over Ambacht Plus, ook uit Oss. Hierdoor kwamen 50 medewerkers op straat te staan.
Op 15 januari is het faillissement uitgesproken over Werkteam Nederland in Eindhoven. Bij dit arbeidsbemiddelingsbureau waren 76 mensen in dienst.
Een dag later ging Mondzorg Banen in Apeldoorn failliiet, dat zich met arbeidsbemiddeling voor de overheid bezig hield.
Ook ging op 16 januari Rta Services uit Heelsum failliet. De rechtbank sprak op dezelfde dag het faillissement uit over Wiecoh uit Apeldoorn.
Op 22 januari ging Act4work in Sappemeer failliet. Een dag later ging Alternatief Uitzendbureau, een eenmanszaak in Deventer, failliet.
Groot nieuws op 23 januari  in Limburg was dat de Rechtbank in Roermond Lozon failliet verklaarde. Het bedrijf in Horst, dat actief was in de tuinbouwsector, heeft het faillissement bedrijf zelf aangevraagd. Bij Lozon Uitzendorganisatie/ Lozon2P werkten 82 mensen. Bij Lozon Uitzendadministratie/Nunzon waren 38 medewerkers in dienst.
Op 30 januari heeft de Rechtbank Amsterdam Whermo, met 41 medewerkers, failliet verklaard. Die dag ging ook payrollorganisatie Agens Weer Aan Het Werk in Zwolle (16 man) ging failliet. Daartoe behoort ook Agens Special Products (Kliq)in Doetinchem, Agens Professional, Agens Actief in Amsterdam-Duivendrecht, Agens De Werkende Kracht (Almelo) en Agens Pro Mobile (15 man) in Zwolle.
Op de laatste dag van de maand ging I Support in Almere failliet.

In 2013 zijn in totaal 250 flexbedrijven failliet gegaan. Het gemiddelde aantal lag vorig jaar op ruim 20 per maand, veel meer dan in voorgaande jaren.

 

Bron: faillissementen.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer