Asscher steunt moslima in zaak tegen uitzendbureau

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid steunt de moslima die voor een stage is geweigerd door een uitzendbureau omdat ze mogelijk een hoofddoek zou dragen. Asscher vindt het goed dat zij aangifte heeft gedaan. ‘Zo bestrijd je discriminatie.’

Asscher prijst de 18-jarige Zeeuwse Leila Kallal ook voor het in de openbaarheid brengen van deze zaak.

Discriminatie verboden
‘Als de feiten kloppen, dan is dit een ernstige zaak’, zo reageerde Asscher op het bericht dat een uitzendbureau uit Roosendaal niet in zee wilde gaan met de vrouw, omdat ze misschien een hoofddoek op zou doen tijdens het werk. Kallal belde na haar sollicitatiegesprek nog eens terug om haar ongenoegen te uiten en nam het gesprek op. ‘Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers’, zo luidde het antwoord op de opname, die in handen is van Spitsnieuws.

Volgens Asscher is het belangrijk om in dit soort gevallen aangifte te doen. ‘Discriminatie is niet alleen heel kwetsend, het is ook verboden. Door aangifte te doen, trek je een duidelijke grens’, aldus de minister.

Kwart Nederlanders ervaart discriminatie
Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) meldde vorige maand dat in het afgelopen jaar een kwart van de Nederlanders een voorval heeft meegemaakt waarbij ze discriminatie hebben ervaren. Van de werkzoekenden voelde 15 procent zich gediscrimineerd en nog eens 14 procent van de werkzoekenden twijfelde of discriminatie een rol speelde in de afwijzingen op sollicitaties.

ANP

Lees ook: ‘Onbewuste discriminatie bij werving en selectie’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer