Faillissementen flexbranche maart

0

In maart zijn twintig uitzendorganisaties in Nederland failliet gegaan. Het betreft met name kleinere uitzendbureaus en enkele middelgrote uitzendorganisaties waaronder Bworking Oost Nederland met 86 medewerkers.

Een overzicht:

Op 5 maart is Hollandia Team in Zaandam failliet verklaard. Bij dit uitzendbureau werkten zes mensen. Ook uitzendbureau Hcd Consultancy in Rotterdam, dat 15 man in dienst had, is op die dag failliet verklaard.
Op 6 maart viel het doek definitief voor uitleenbedrijf Weldax in Bavel. Een dag later verklaarde de Rechtbank Oost-Nederland Van Hattem Groep in Dodewaard in failliet; Van Hattem had 29 mensen in dienst. Eenmansbedrijf voor werving en selectie Acquirecruitment in Zandvoort heeft het ook niet gered en is op 12 maart failliet verklaard. Op diezelfde dag is de stekker uit eenmanszaak Bau Uitzendbureau in Eindhoven getrokken.

Bij Uitzendbureau Templeton Chase Detachering in Rotterdam werkten 33 mensen. Zij moeten op zoek naar ander werk nadat Templeton op 12 maart failliet is verklaard. Ook in Rotterdam, is op die dag het faillissement uitgesproken over uitleenbureau Club & Event Care.

De grootste uitzendorganisatie die in maart failliet is gegaan is Bworking Oost Nederland in Duiven. De 86 medewerkers hoorden op 13 maart de rechter het faillissement over hun uitzendbureau uitspreken.
Uitzendbureau Flexmaps in het Noord-Hollandse Zwaag ging op 19 maart failliet. Een dag later gebeurde dat met Xhonneux Intermediair in Wittem, Greenforce in Bosschenhoofd en Meridian in Barendrecht.
Arbeidsbemiddelingsbureau Slebel in Den Haag bestaat sinds 21 maart niet meer, de Rechtbank in de hofstad sprak die dag het faillissement uit.

Uitzendbureau Mw Werk (19 werknemers) en het bijbehorende Mw Talentenbeurs in het Groningse Leek ging op 24 maart failliet.
Uitzendbureau Sb Personeel in Venlo (4 medewerkers) is op 26 maart failliet verklaard. Dat geldt ook voor Cam Multiservice in Alkmaar.

Eenmansbedrijf Suitable Engineering (Soet Uitzendbureau) in Hilversum ging op 27 maart failliet, net als Accretio Solutions in Alblasserdam. Tot slot is op 28 maart Dns Infraservice in Gouda ook failliet verklaard. Bij dit uitzendbureau werkten 9 mensen.

Overzicht faillissementen

In februari gingen 15 flexbedrijven in Nederland failliet, in januari 13 uitzendorganisaties. Daarmee komt het aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 2014 op 48. In 2013 ging een recordaantal van 250 flexbedrijven failliet.

Bron: Faillissementen.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer