Samenwerking Werkgeversservicepunt Delft en Tempo-Team

0

Het Werkgeversservicepunt Delft en Tempo-Team zijn een publiek-private samenwerking (PPS) aangegaan om meer werkzoekenden op de arbeidsmarkt te krijgen. De eerste resultaten zijn boven verwachting.

Tempo-Team en het Werkgeversservicepunt Delft zijn in 2013 gestart met de gezamenlijke marktbenadering. Ondanks de huidige tegenwind op de arbeidsmarkt draagt Tempo-Team voor een kwart bij aan de plaatsingen van werkzoekenden op de arbeidsmarkt.

Marktbenadering professionaliseren
Deze samenwerking komt voort uit de urgentie om meer werkzoekenden te plaatsen op de arbeidsmarkt. Hans van der Sandt, directeur Combiwerk, namens het Werkgeversservicepunt Delft: ‘Wij willen graag onze marktbenadering verder professionaliseren met de kennis en kwaliteiten van Tempo-Team. Dankzij de inzet van Tempo-Team kunnen we meer werkzoekenden begeleiden naar een baan. We hebben nu al 10% meer geplaatst dan gepland. Een goed begin van onze samenwerking.’

Kennis over bemiddeling
Paul Ernes, directeur Tempo-Team Employability: ‘De start is goed verlopen en de ambitie is om onze samenwerking verder te laten groeien. Voor Tempo-Team is het Werkgeversservicepunt een belangrijke partner, mede om kennis te verwerven over de bemiddeling van werkzoekenden met een flinke afstand tot de arbeidsmarkt. Deze samenwerking biedt echt veel kansen om zoveel mogelijk werkzoekenden te bemiddelen naar werk.’

Publiek-private samenwerking (PPS)
Een ander recent voorbeeld van publiek-private samenwerking is de samenwerking tussen de gemeente Alkmaar en Randstad bij de bemiddeling van uitkeringsgerechtigden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer