Groei industrie en dienstensector eurozone omhoog

0

De groei van de dienstensector en de industrie in de eurozone is in november toegenomen, geleid door Frankrijk en Duitsland.

Dat blijkt uit eerste ramingen van marktonderzoeksbureau Markit, die dinsdag bekend werden gemaakt.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 53,3 in oktober tot 55,2 een maand later. Analisten gepolst door persbureau Reuters rekenden in doorsnee op een stand van 53,1. De index voor de industrie kwam uit op 55,5 in vergelijking met 54,6 een maand eerder. Hier werd door analisten uitgegaan van 54,4.

Een stand van boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp in de desbetreffende sector. Markit voert het onderzoek maandelijks uit onder circa drieduizend bedrijven.

Volgens de onderzoekers doen vooral bedrijven in Duitsland en Frankrijk het goed. "Het is vooral een Frans-Duits groeiverhaal. Buiten Frankrijk en Duitsland zijn er aanwijzingen dat de krimp is gestopt, maar dat er wel sprake is van stagnatie", aldus de onderzoekers van Markit.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer