Groei Nederlandse uitzendmarkt blijft achter bij rest Europa

0

In januari 2011 is het aantal uitzenduren in Europa met 25,2 procent gegroeid ten opzichte van januari 2010.

Dit blijkt uit cijfers die Eurociett bekend heeft gemaakt.

De grootste groei was in Duitsland waar te nemen. Het aantal uitzenduren groeide hier met 37,8 procent. Ook in Italië (+31,5 procent), Tjechië (+26,5 procent) en Frankrijk (+ 24,5 procent) steeg het aantal uitzenduren flink. Nederland blijft achter met een groei van 10 procent (in de periode van week 1 tot 4).

Ook voor wat betreft de omzet bleef de groei in Nederland achter. In periode 1 van 2011 groeide de uitzendomzet in Nederland met 10 procent, terwijl deze groei in bijvoorbeeld Frankrijk 25,5 procent bedroeg.

Dat Nederland qua groei achterblijft heeft gedeeltelijk te maken met de sectoren waar de economie op draait. In Nederland is de dienstensector relatief groot, terwijl het herstel juist eerder in de industriële sector zichtbaar is. Hierdoor blijft het aantal uitzenduren in Nederland achter. Daarnaast heeft de uitzendmarkt in Nederland minder last gehad van de crisis dan in andere Europese landen.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer