Groei uitzenduren 11% in eerste helft 2015

0

In de eerste helft van 2015 is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten gegroeid met 11 procent op jaarbasis. De omzet van uitzendbureaus scoorde 12 procent hoger dan in de eerste helft van 2014. Vooral in de technische sector nam het aantal gewerkte uren toe, met een groei van 25%.

Dat blijkt uit de laatste marktcijfers van de ABU over het eerste halfjaar van 2015 en over de afgelopen periode 6 (wk 21-24). Onlangs bleek dat Nederland in Europa een van de sterkste stijgers is in het aantal gewerkte uitzenduren.

Periode 6
In periode 6 (wk 21-24) nam in Nederland het aantal uitzenduren toe met 9% en steeg de omzet met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Deze periode telde één werkdag meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hiervoor is gecorrigeerd.


De groei van het aantal uitzenduren en –omzet is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • In periode 6 stegen de uren in de administratieve sector met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en nam de omzet toe met 11%
  • In de industriële sector vertoonden de uren een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet groeide met 7%
  • Het aantal uren in de technische sector groeide in periode 6 met 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 20%

In periode 5 (week 17 – 20) is het aantal uitzenduren met 18% toegenomen en de omzet van uitzendbedrijven is met 20% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eerste halfjaar 2015
Ook over de gehele eerste jaarhelft gemeten was de technische sector de grote trekker met 25% meer uitzendwerk. De omzet nam toe met 22%.

Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode in 2014 gestegen met 8%, de omzet is toegenomen met 10%.
De industriële sector groeide met 10% in uren ten opzichte van een jaar eerder en de omzet nam met 10% toe.

Bron: ABU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer