Ruim 200 bedrijven hebben nu SNF-keurmerk

0

Uit een eerste evaluatie van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) blijkt dat sinds de start van het SNF-keurmerk in augustus 2013 nu ruim 200 bedrijven zijn geregistreerd voor het keurmerk. Het aantal gecertificeerde huisvestingslocaties is gegroeid naar 3.700.

De stichting zegt hiermee te voldoen aan de verwachtingen die bij de oprichting van het keurmerk zijn uitgesproken. Het aantal gecertificeerde bedrijven is volgens voorzitter Koos Karssen in een jaar tijd verdubbeld. ‘Daarmee is het draagvlak bij bedrijven om op een objectieve wijze de kwaliteit van huisvesting van arbeidsmigranten aan te tonen een feit. Ik merk ook dat gemeenten meer bekend raken met de voordelen van het SNF-keurmerk bij het ontwikkelen van huisvestingsbeleid of bij de invulling van de handhavingstaken.’


Controles

Om het keurmerk te behouden wordt een deel van de huisvestingslocaties van de keurmerkhouders jaarlijks door een onafhankelijke instelling gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet, dan verliest de onderneming het SNF-keurmerk.

Het SNF-keurmerk is een initiatief van ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV.

 

Bron: Stichting Normering Flexwonen

Lees ook:

Nieuw huisvestingskeurmerk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer