Holding StudentenWerk heet voortaan YoungCapital

0

De holding van StudentenWerk, The KingField Group, zal per 1 januari 2014 verder gaan onder een nieuwe naam: YoungCapital. StudentenWerk blijft bestaan als label van YoungCapital.

YoungCapital richt zich op afgestudeerd jong talent, jonge specialisten met werkervaring en fulltime uitzendkrachten. Dit deel van de database van StudentenWerk is inmiddels goed voor zo’n 50 procent van de omzet. De nieuwe marktstrategie is een logische stap, aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. ‘Sinds de oprichting van StudentenWerk in 2000 zijn onze kandidaten met ons meegegroeid. De student van toen is de young professional van nu. De naam YoungCapital  past beter bij het segment.’

StudentenWerk blijft
De holding YoungCapital werkt onder de labels StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals. StudentenWerk blijft dus bestaan met als doelgroep jongeren tot aan hun afstuderen. Afgestudeerd jong talent kan terecht bij het label YoungCapital. CN-IT, het detacheringsbureau voor IT-specialisten, gaat verder onder de nieuwe naam YoungCapital Professionals. StudentJob International is de internationale sourcing- en staffingorganisatie van YoungCapital, actief in acht landen.

Markt trekt aan
YoungCapital is met 250 medewerkers en 25 vestigingen een grote speler in de uitzendbranche, zeker waar het gaat om hoogopgeleiden. Internationaal beschikt het bedrijf over een netwerk van ruim 3 miljoen kandidaten.
Kooistra ziet de markt weer aantrekken: ‘Sinds de crisis heeft de instroom van starters vrijwel stilgelegen. In het laatste kwartaal van 2013 zien we weer een stijging van dertig procent in het aantal aanvragen van voltijd startersfuncties ten opzichte van 2012.’


Lees ook: Recordomzet voor StudentenWerk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer