Human Network gaat verder als House of Talents

0

Interim-netwerk The Human Network heet voortaan House of Talents en zoekt de groei met het in huis ontwikkelde midlance-model.

Vanaf juli 2023 gaat Human Network verder onder de naam van haar moedermaatschappij House of Talents. Sinds 2021 maakt het deel uit van dit Belgische concern. De naamsverandering moet zorgen voor een grotere naamsbekendheid en het merk een duidelijk internationaal profiel geven.

House of Talents hoort bij de grotere netwerken binnen het advies- en interimdomein. Vanuit verschillende labels heeft het Utrechtse bedrijf zo’n duizend experts aan het werk in uiteenlopende sectoren.

Midlancen

Onder de nieuwe naam wil House of Talents verder groeien met het in eigen huis ontwikkelde midlance-model. Freelancen met de vastigheid van een vast contract, dat is wat het Midlance-model beoogt. De propositie die het midden houdt tussen zzp en detachering is iets wezenlijk anders dan detacheren, legt marketing manager Anniek Keizer uit. “De experts die in loondienst zijn bij House of Talents, kiezen zelf hun opdrachten, bepalen binnen een bepaalde bandbreedte zelf hun tarief en gaan op vakantie wanneer zij dat willen.” Onderscheidend is ook de transparantie in de betaling, vervolgt ze. Midlancers ontvangen 70% van wat aan de opdrachtgever wordt gefactureerd. Overigens bemiddelt House of Talents ook zzp’ers.

Met de geboden vrijheid speelt House of Talents volgens eigen zeggen in op de behoefte aan flexibiliteit. Recent onderzoek van de Intelligence Group wijst uit dat slechts 10 procent van de zzp’ers liever in loondienst zou werken. Voordelen die de zzp’ers noemen zijn de mogelijkheid om flexibel te werken, het zelf kunnen indelen van de werkzaamheden en hogere inkomsten.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer