ABU Marktmonitor: toch weer daling uren en omzet

0

In de vorige periode rapporteerde de ABU een fikse daling van het aantal uren. De omzet echter, stabiliseerde. Die stabilisatie zet niet door. In periode 6, van 22 mei tot en met 18 juni, daalde het aantal uren met 13% en daalde de omzet met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

Omdat deze periode één werkbare dag meer telde dan dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich verschillend. In vergelijking met de vorige periode daalt de omzet in alle sectoren. Positief is wel dat de omzet in de administratieve sector minder hard daalt (-2%). Na een lange periode van fikse dalingen, is dit een lichtpuntje. Het aantal uren gaat met -18%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, nog wel hard achteruit

Ook in de andere twee sectoren dalen omzet en uitzenduren dus:

  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 13% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU Marktmonitor omzet periode 6

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer