Industrie zorgt voor omzet en uren blijkt uit ABU-marktmonitor

0

Het aantal uitzenduren en de omzet is voor de derde periode op rij gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de ABU-marktmonitor.

Het aantal uitzenduren steeg met 6 procent in periode 7 (week 25-28). De omzet steeg in dezelfde periode ook met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in vergelijking met de vorige periode (periode 6) stegen het aantal uitzenduren en de omzet licht, maar periode 5 blijft koploper qua groei.

De stijging gold niet voor alle sectoren. De omzet en het aantal uren in de medische sector en de administratieve sector lieten een daling zien, van respectievelijk 4 en 8 procent, terwijl het aantal uren in de industrie juist met 19 procent steeg en de omzet met 22 procent. Dat is een typische vroegcyclische gang van zaken. In de technische sector, ook één van de vroege herstellers, stegen zowel het aantal uren als de omzet met 6 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer