FNV zorgt dat Poolse uitzendkracht baan terugkrijgt

0

Na één boos persbericht van de FNV heeft het Poolse kaderlid en uitzendkracht bij bureau E&A Wojtek Rudor zijn baan bij het distributiecentrum van Albert Heijn weer terug.

Rudor zou ontslagen zijn na een vechtpartij op het bungalowpark waar hij was gehuisvest, schreef dagblad De Stentor. Ook dat Bungalowpark moest hij verlaten. Volgens FNV Bondgenoten was de ware reden achter het ontslag het feit dat Rudor lid is van de vakbond en had geklaagd over misstanden als onverwachte alcoholcontroles. Rudor zou zelf bij de ruzie slechts klappen hebben gekregen.

Albert Heijn wil niet op een specifiek geval in gaan. Uitzendbureau E&A, onderdeel van Luba (nr. 12 op de omzetranglijst van Flexmarkt), ontkent dat het lidmaatschap van de vakbond reden was voor het ontslag. Het contract van de man zou sowieso op 8 augustus aflopen en werd niet verlengd – nu heeft E&A bekend gemaakt de Pool toch een nieuw contract aan te bieden.

FNV Bondgenoten houdt vol dat er misstanden zijn rondom Poolse medewerkers van distributiecentra. Dat bleek echter niet uit het onderzoek dat een onafhankelijke commissie eerder dit jaar uitvoerde.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer