Stijging vacature-aanbod zwakt af in de zomer

2

Het aantal online vacatures blijft stijgen, aldus de Monster Employment Index, al zakt de snelheid van de groei iets in.

Het aantal online vacatures groeide in juli 2 procent ten opzichte van juli 2009. Wel zakte de index 1 punt in ten opzichte van de voorgaande maand, naar 95. De groei zit met name in de transport- en logistieke sector. Die lieten een stijging op jaarbasis zien van 26 procent, en een stijging van 17 procent ten opzichte van afgelopen juni. Ook communicatie, media en PR lieten op jaarbasis een fikse stijging zien: 47 procent.

De agrarische sector en de overheid lieten juist een daling zien van 17 procent ten opzichte van vorig jaar, die bij de laatste waarschijnlijk te wijten is aan de verwachte bezuinigingen.

Het aanbod van online vacatures stijgt in de perifere provincies als Drenthe, Groningen en Limburg, maar daalt nog in de Randstedelijke provincies Zuid-Holland en Utrecht. Noord-Holland laat een klein plusje zien.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

 1. Eindelijk verlost van de papierwinkel van het CWI (werkplein) en gemeenten!.

  Jammer als je door reorganisatie of recessie je baan verliest. Maar wat daarop volgt, is dat je bedolven wordt onder allerlei papieren. Per week ben je gemiddeld 8 uur bezig om alles in te vullen. Deze tijd kan je beter besteden aan het zoeken van werk of vrijwilligerswerk gaan doen in je omgeving.

  Ik hoop nu dat ‘het van kastje naar de muur toesturen’ drastisch minder wordt. Weer eens tijd om met een cursus te beginnen. Wel voor eigen rekening natuurlijk: anders wordt het weer papieren invullen om met een opleiding te kunnen beginnen.

  Namens vele (bijna) werkzoekenden: commerci?le uitzendbureaus hartelijk dank voor het effectiever werken.

 2. ben een half jaar werkloos geweest heb een half jaar contract voor 144 uur per 4weken .
  eind oktober krijg ik een jaarcontract 128 uur per 4weken voor een uurloon van 10,20 euro per uur in het ov als conducteur .
  mijn vraag is het is een subsidie vraagstuk waarbij mensen worden uitgespeeld .als je het niet accepteert dan nemen we nieuw personeel aan

Reageer