InQuest en Doxa verder als Actos Groep

0

InQuest is deze maand gefuseerd met Doxa. De twee bedrijven gaan door met eigen labels onder de Actos Groep.

De Actos Groep staat onder leiding van Eric Sweens, Marc Brugman, Dannis de Redelijkheid en Peter Kamphuys.

InQuest, opgericht in 1999, is bemiddelaar op het gebied van inkoop- en SCM-professionals. Doxa richt zich, sinds haar oprichting in 2002, op het detacheren van communicatiespecialisten. Een aantal jaren later is bemiddeling in HR-specialisten toegevoegd en ook bemiddeling in de bouw en techniek onder de naam DEMTflex. Door de fusie ontstaat er een personeelsbemiddelaar met vier specialismen.
Algemeen directeur Eric Sweens over de fusie: ‘Beide bedrijven zijn nagenoeg even groot en richten zich zowel op de overheid als de private sector. Door deze fusie willen wij een sterke combinatie in de markt zetten.’

Vestigingen Den Haag samengevoegd

Beide bedrijven hebben een vestiging in Den Haag. Deze vestigingen worden samengevoegd. Doxa heeft ook een kantoor in Tilburg en InQuest is tevens gevestigd in Antwerpen, van waaruit de Belgische markt wordt bediend. Opdrachtgevers en kandidaten zullen naar eigen zeggen weinig merken van de fusie.

Groeien door acquisities

Bij de fusie alleen zal het niet blijven. Het management ziet volop kansen in de markt en is voornemens om ook door middel van acquisities te groeien. InQuest-oprichter Peter Kamphuys: ‘Samen met het managementteam hebben wij een aantal nichemarkten geselecteerd waar wij ons in de toekomst op willen focussen en ons marktaandeel, naast organisch, ook door middel van acquisities willen laten groeien.’

Actos Groep

Alle bestaande labels worden gebundeld onder de Actos Groep (www.actosgroep.nl). Naast InQuest, Doxa Communicatie, Doxa HR, DEMT-flex en In2Talent (onderdeel van InQuest) wordt ook het marketing- en communicatiebureau Webtraders een van de labels van de Actos Groep.

In 2017 wordt een groei naar een groepsomzet van €27 miljoen verwacht en zijn er naar verwachting ruim 350 professionals gedetacheerd, door 40 interne medewerkers.

Bronnen: Doxa/InQuest/Marktlink Fusies & Overnames

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer