Kelly Services boekt winst en bescheiden omzetgroei

2

In het vierde kwartaal is de winst per aandeel van Kelly Services dankzij een belastingmeevaller met 65 procent gestegen. De omzetgroei was echter gering.

De winst per aandeel (diluted) steeg in het vierde kwartaal van 2011 tot 0.64 dollarcent, een stijging van 65 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010. Deze forse stijging was te danken aan een belastingmeevaller.

Kelly Services boekte een winst van 24,1 miljoen dollar tegen 14,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winst was mede te danken aan de aanhoudende vraag in de Verenigde Staten. De winst pakte hoger uit dan de van te voren gepeilde analisten hadden verwacht, aldus persbureau Reuters. De cijfers konden de beleggers echter niet bekoren, want kort na publicatie duikelde de koers van Kelly Services omlaag.

Omzet
De omzet van de uitzendorganisatie groeide met 5,3 procent tot 1,4 miljard dollar. De brutomarge bleef staan op 16,3 procent, aldus de Wall  Street Journal. Het bedrijf gaf in een persbericht aan dat het voor 2012 sterk op de kosten blijft letten en dat het vertrouwen heeft in een voortzetting van de groei.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. een omzetgroei dankzij een belastingmeevaller? dat lijkt me sterk!, volgens mij kan je omzet niet groeien door een belastingmeevaller, je winst wel!
    foutje?

Reageer