Krimp uitzendwerk houdt aan

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in augustus en september opnieuw achteruitgegaan. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 12 augustus tot 8 september met 3 procent af ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet van uitzendbedrijven kromp in deze periode met 1 procent. Die dalingen waren iets minder groot dan in de voorgaande periode van 4 weken.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten nam opnieuw in alle sectoren af. Bij administratieve bedrijven was 2 procent minder werk voor tijdelijke krachten. In de industrie en de technische sectoren zakte de inzet van uitzendpersoneel met respectievelijk 2 en 3 procent. In de zorgsector daalden de uitzenduren met ruim een kwart ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin vorig jaar bijna onafgebroken af.

 

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer