Cao-onderhandelingen uitzenders vastgelopen

0

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de vaste werknemers van uitzendbureaus zijn stuk gelopen. Vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie weigeren in te stemmen met de werkgeverseisen van de ABU.

De werkgevers zeggen te streven naar modernisering van de cao. Daarin past volgens Jurriën Koops, directeur sociale zaken bij de ABU, meer maatwerk, meer flexibiliteit en het beter belonen van goede prestaties. Voor de bonden is het prestatieafhankelijk maken van de cao-loonsverhoging ‘absoluut onbespreekbaar’, omdat hierdoor geen sprake is van koopkrachtbehoud. ‘Werknemers hebben recht op veel meer zekerheid over werk en inkomen dan de werkgevers nu bieden’, stelt FNV-bestuurder Mariëtte van der Neut. De bonden gaan hun leden raadplegen over de ontstane situatie en peilen of er actiebereidheid is.

De ABU-cao voor vaste krachten geldt voor circa twintigduizend mensen die werkzaam zijn op de vestigingen en hoofdkantoren van de uitzendbureaus.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer