Labour Power Company (LPC) neemt ook Eurodetach over

0

Opnieuw heeft Labour Power Company (LPC) een strategische overname gedaan in uitzendland. Nu gaat het om uitzendbureau Eurodetach uit het Limburgse Echt-Susteren. Eurodetach is het zesde bureau in twee jaar tijd dat door LPC wordt overgenomen.

Met de overname vergroot LPC haar geografische spreiding in Nederland op weg naar de gewenste landelijke dekking.

Eurodetach

Eurodetach is in 1992 opgericht door John Crombag. Het bedrijf heeft een sterke positie in de provincie Limburg. De klanten van Eurodetach bestaan uit grotere mkb-bedrijven die actief zijn in logistiek, verpakkings-, voedingsmiddelen- en metaalindustrie. Eurodetach is ABU-lid en SNF-gecertificeerd. Door de aansluiting bij LPC is Eurodetach naar eigen zeggen beter in staat om aan deze groeiende vraag van haar klanten te voldoen. Binnen de groep kunnen voortaan wisselingen in vraag en beschikbare capaciteit beter op elkaar worden afgestemd.
Cor Konings, directeur van LPC, is blij met de overname: “Met Eurodetach breiden wij onze geografische aanwezigheid uit in een nieuw gebied met veel bedrijvigheid en groei, vooral in de logistieke sector.”
Han van Horen, directeur van HOBIJ en LPC, voegt daaraan toe: “Heel mooi dat wij als groep nu ook in Limburg sterk vertegenwoordigd zijn. Binnen LPC helpen we elkaar en maken we gebruik van elkaars resources waardoor er een betere propositie richting onze klanten ontstaat”.

Zelfstandig merk binnen LPC

Eurodetach blijft, net als de andere labels van LPC, een zelfstandig merk binnen LPC. Oprichter John Crombag blijft als bestuurder binnen Eurodetach actief. “Ik vind LPC een oprecht mooie combinatie bieden van regionaal georganiseerd ondernemerschap, waarbij je tegelijkertijd kunt rekenen op ondersteuning door collega’s in andere regio’s. Voor ons betekent dit een verdere professionalisering waarbij Eurodetach kan profiteren van alle synergievoordelen die een grotere organisatie biedt. Hierdoor komt voor ons meer tijd vrij voor een nog betere serviceverlening, iets waar onze klanten absoluut van zullen profiteren. Ik kijk er naar uit om als onderdeel van de LPC familie Eurodetach verder te laten groeien”.

Meer overnames gepland

Labour Power Company (LPC) bestaat na de overname naast Eurodetach uit Goodmorning, HOBIJ, Job Invest, Kobus Personeel & Organisatie en My Flexwork, dat twee weken geleden is overgenomen. Een zevende overname staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.
LPC bemiddelt momenteel zo’n 10.000 werknemers en is actief in onder meer logistiek, glastuinbouw, AGF, de voedingsmiddelenindustrie, productie en techniek.

Volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 behaalde de Labour Power Company in 2020 in Nederland een omzet van € 83,1 miljoen. De verwachte omzet voor 2021 is circa € 250 miljoen, voor 2022 is dat circa € 300 miljoen en de ambitie is om door te groeien naar een omzet van € 500 miljoen.

Lees ook: Overnames in de flexmarkt: ‘van nul naar volop dynamiek’

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer