Manpower sluit 2009 af met verlies

0

De Amerikaanse uitzender Manpower heeft vandaag de jaarcijfers over 2009 bekend gemaakt.

De uitzender heeft in 2009 een verlies van 9,2 miljoen dollar geleden. In 2008 kon het bedrijf nog rekenen op een nettowinst van 205,5 miljoen dollar. De omzet daalde in 2009 met 26 procent naar 16 miljard dollar.

Tegelijk met de jaarcijfers heeft Manpower de cijfers over het vierde kwartaal van 2009 bekend gemaakt. In deze periode behaalde de uitzender een nettowinst van 29,1 miljoen dollar. Eer jaar eerder was dit nog 76 miljoen dollar. De omzet bedroeg in het vierde kwartaal 4,4 miljard dollar, een daling van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

Manpower krijgt steeds meer vertrouwen in de opleving van de economie. Het bedrijf ziet de vraag naar uitzendkrachten over de hele wereld toenemen. De sterkste groei van de vraag naar tijdelijk personeel ziet Manpower in de Verenigde Staten. De uitzender verwacht dat de winst in het eerste kwartaal van 2010 voor het eerst in anderhalf tijd weer zal groeien.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer