Manpower: uitzonderlijk hoge vraag in Europa

3

Manpower heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar geprofiteerd van een uitzonderlijk hoge vraag naar zijn diensten in Europa.

Dat maakte het Amerikaanse uitzendconcern woensdag bekend.

De uitzendorganisatie haalt het overgrote deel van zijn inkomsten uit het buitenland. In Frankrijk, Manpowers grootste markt, steeg de operationele winst met 140 procent tot 12 miljoen dollar.

Onder de streep boekte Manpower echter een verlies, veroorzaakt door afschrijvingen en reorganisatielasten van in totaal 459,3 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 350,4 miljoen dollar tegen een winst van 29,1 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 18 procent tot 5,2 miljard dollar.

Boekjaar 2010

Ook over het gehele jaar 2010 boekte het uitzendconcern verlies. Het bedrijfsresultaat kwam voor 2010 uit op een verlies van 263,6 miljoen dollar. Desondanks sprak CEO Jeffrey Joerres over een ‘zeer sterk jaar’ voor het bedrijf. In de omzet was wel een stijging waar te nemen. Deze steeg met 18 procent naar 18,9 miljard dollar. 
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

Reageer