Na moeizame start ziet AB Fryslân en Noord-Holland omzet groeien

0

Uitzendgroep AB Fryslân en Noord-Holland ziet de omzet toch stijgen het eerste half jaar, ondanks een moeizaam begin van 2010.

AB Fryslân en Noord-Holland heeft de omzet in het eerste half jaar met 6 procent zien stijgen ten opzichte van het eerste half jaar van 2009. Dat maakte het uitzendbedrijf eerder deze maand bekend. De stijging is met name te danken aan de diensten pay-roll en personeelsadvies.

Het eerste half jaar van 2010 begon moeizaam, laat AB weten, door de lange winter, de economische crisis en de slechte omstandigheden in de bouw. AB Nederland, de overkoepelende organisatie voor de AB coöperaties en nummer 5 op de Flexmarkt omzetranglijst, is gespecialiseerd in de agrarische en technische sector. Desondanks groeide de omzet ten opzichte van 2009. "We merken dat de bouwsector het wat moeilijk heeft", laat AB-woordvoerder Daphne Siebenlist aan Flexmarkt weten. "Maar tegelijkertijd merken we ook dat juist de vraag naar vakkrachten in de bouw groot blijft, omdat bedrijven daar zelf een tekort aan hebben."

Toch wil de uitzendonderneming minder gevoelig worden voor de conjunctuurschommelingen en is daarom in 2006 gestart met personeelsadvies en in 2008 met pay-roll. Dat blijkt nu vruchten te hebben afgeworpen:  pay-roll groeide met 170 procent en maakt nu zo’n 10 procent uit van de totale urenomzet, terwijl personeelsadvies groeide met 43 procent en verantwoordelijk is voor 2 à 3 procent van de brutomarge.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer