FNV wil vaste banen voor uitzendkrachten bij Belastingdienst

0

FNV Bondgenoten voert actie om uitzendkrachten bij de Belastingdienst aan een vaste baan te helpen en gelijk loon te laten ontvangen voor gelijk werk.

FNV Bondgenoten heeft actie gevoerd bij de Dienst Toeslagen in Utrecht en bij BelTel in Eindhoven. In Eindhoven ondertekenden ruim 150 uitzendkrachten een petitie voor vaste banen en voor gelijk loon voor gelijk werk. De petitie was een reactie op een enquête die eerder in Utrecht was gehouden en waarin 93 procent van de ondervraagde uitzendkrachten aangaf graag een vaste baan bij de Belastingdienst te krijgen.

Uit de antwoorden van 76 uitzendkrachten bleek bovendien dat deze uitzendkrachten gemiddeld net zoveel uren werkten als medewerkers in vaste dienst (35,9 om 36 uur per week), maar ruim een halve euro minder per uur verdienden. Ruim driekwart werkte langer dan een jaar als uitzendkracht bij de Belastingdienst.

Hoewel de FNV uitzendwerk erkent als een acceptabele vorm van flexibel werk, wil de vakbond dat voor gelijk werk gelijk betaald wordt en dat uitzendkrachten die negen van de twaalf maanden een plek bezet houden, een vaste baan krijgen. De FNV gaat op 24 augustus opnieuw actie voeren, ditmaal in Groningen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer