Nettowinst Adecco in Q4 daalt met 5,7 procent

0

’s Werelds grootste uitzendorganisatie Adecco maakte vanmorgen bekend dat haar nettowinst in het vierde kwartaal met 5,7 procent is gedaald. Het bedrijf signaleert ook in de eerste maanden van 2012 een vertraging in omzet.

Adecco boekte een nettowinst van 133 miljoen euro, hetgeen ongeveer in lijn is met wat door persbureau Reuters gepeilde analisten verwachtten. Zij rekenden op 123 miljoen euro, aldus Reuters.

Het bedrijf schrijft vanmorgen in een persbericht dat in de eerste maand van dit jaar binnen Europa de omzetgroei in Duitsland en Oostenrijk nog een tweecijferig getal liet zien, maar dat “de meeste andere landen een voortgaande vertraging lieten zien.”

De omzet steeg met 3 procent in het vierde kwartaal van 2011 tot 5,2 miljard euro; duidelijk minder dan de 17 procent groei in dezelfde periode van vorig jaar. En ook minder dan de 7 procent groei die Adecco in het derde kwartaal van 2011 boekte. 

Jaarresultaten
Over heel 2011 kon Adecco een omzet van 20,5 miljard euro optekenen, een groei van 10 procent ten opzichte van 2010. De brutowinst staag met 6 procent op jaarbasis naar 3,6 miljard euro. De brutomarge kwam uit op 17,4 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer