Nog steeds daling uitzenduren en -omzet

2

In periode 2 (week 5-8) van 2010 is het totaal aantal uitzenduren met 13 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Ook de uitzendomzet nam wederom af.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU.

In totaal nam de uitzendomzet met 12 procent af ten opzichte van periode 2 van 2009.De omzet in de Nederlandse uitzendbranche is in februari in een hoger tempo afgenomen dan in januari. In januari daalde de omzet in vergelijking met januari vorig jaar met 8 procent.

Voor de medische sector gold in periode 2 een afname van 13 procent, voor de administratieve sector van 18 procent. In de technische sector daalde de uitzendomzet met 19 procent. Om de industriële sector was de kleinste daling van de uitzendomzet waar te nemen, namelijk van 3 procent.

Ook het aantal uren daalde in alle sectoren. In de medische sector daalde het aantal uren met 16 procent, in de administratieve sector met 20 procent, in de industriële sector met 3 procent en in de technische sector met 19 procent. 
 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Wellicht dat de volgende keer iets meer genuanceerd kan worden. De tweede zin stelt dat de omzet in februari in een hoger tempo is afgenomen dan in januari. Op basis van de cijfers klopt dat. Maar de weken 1 t/m 4 van 2009 en de weken 1 t/m 4 van 2010 zijn niet te vergelijken. Immers week 1 van 2009 was de week waarin de jaarwisseling midden in de week viel, dus veel mensen vrij waren, terwijl week 1 van 2010 een volledige werkweek was.

  2. Raoul | Payper op

    @Vincent
    Scherpe opmerking…
    Dat cijfer, de % daling jan2010 t.o.v jan2009 wordt welliswaar gecorrigeerd naar het aantal werkbare dagen maar ‘echt’ werkbaar was de laatste week in 2009 niet ivm ‘opgenomen vrije dagen’!

Reageer