Omzetdaling USG People stabiel

0

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de Nederlandse uitzendorganisatie USG People een omzet van 659,2 miljoen euro behaald. Dat is 8 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2012.

Dat heeft USG vrijdag bekendgemaakt.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) lag op 11,4 miljoen euro, een daling van 42 procent ten opzichte vaneen jaar eerder. Het nettoresultaat kwam uit om 0,3 miljoen euro, tegen 5,3 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar.

Halfjaarcijfers

De omzet over de eerste zes maanden van 2013 kwam uit op 1,3 miljard euro, 9 procent lager dan in 2012. Het nettoresultaat lag voor het eerste halfjaar op 1,3 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2013 verkocht USG People een aantal onderdelen. ‘Met de verkoop van general staffing in zes landen en van USG Energy is een belangrijke transitie in dit eerste halfjaar afgerond,’ aldus Rob Zandbergen, CEO van USG People. ‘Onze concurrentiepositie zal zich versterken door een aanscherping van onze positionering met een vereenvoudigde aansturing. Onze dienstverlening versterken wij verder door ontwikkeling van duidelijk onderscheidende distributie en propositie per merk, waarbij wij onze organisatie tevens wendbaarder maken en afstemmen op de veranderende dynamiek in onze markten. Het kostenniveau zal daardoor bovendien structureel verder worden verlaagd.’

Randstad

De buitendlandse activiteiten van USG werden verkocht aan Randstad. Donderdag maakte Nederlands grootste uitzendorganisatie haar cijfers bekend. Net als USG People had Randstad in het tweede kwartaal te maken met een omzetdaling. Bij de uitzendorganisatie uit Diemen steeg de winst daarentegen aanzienlijk. Hoewel beide uitzenders al een aantal kwartalen te maken hebben met omzetverlies, is het verlies van Randstad relatief kleiner.

De procentuele omzetontwikkeling van Randstad en USG People

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer