Opnieuw minder omzet voor DPA

0

In 2010 is de omzet van DPA Group N.V. met 29 procent gedaald tot 33,3 miljoen euro. In 2009 daalde de omzet ook al met 27 procent.

De detacheerder zag de omzet in alle divisies dalen. Vooral in het begin van het jaar bleef het bedrijf last houden van de tegenwind. In de laatste maanden van 2010 nam het volume in opdrachten toe.

In lijn met de daling in omzet zijn ook de kosten gereduceerd.
Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 5 miljoen euro. In 2009 was nog sprake van een verlies van 7,7 miljoen euro. De brutomarge is gestegen van 18,7 prodent in 2009 naar 20,4 prodent in 2010.

DPA heeft vorig jaar naar eigen zeggen de basis gelegd om de negatieve spiraal te doorbreken, onder meer door de interne organisatie te verbeteren. Daarnaast biedt de overname van de Nederlandse Interim Groep (NIG) eerder dit jaar kansen om de omzet en winst weer te laten groeien, denkt het bedrijf.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer