Overzicht recente uitbreidingen, fusies en samenwerkingen in de flexbranche

0

In de afgelopen maand zijn weer diverse fusies, samenwerkingen, uitbreidingen en nieuwe initiatieven in de flexbranche aangekondigd. Zo namen Mettom en Fhris een belang in Personato, lanceerde Stone een nieuw label, lanceerde Nivel een nieuwe overheidstak en nam Staan een belang in Aquemini.

Mettom, Fhris en Personato bundelen krachten

HR-dienstverleners Mettom en Fhris nemen een belang in recruitmentorganisatie Personato. Met deze krachtenbundeling willen de drie bedrijven verder groeien, professionaliseren en hun positie in de markt versterken.

Mettom, Fhris en Personato blijven vanuit hun eigen merk opereren vanuit Eindhoven, Venray en Nettetal (Duitsland). Mettom, Fhris en Personato hebben samen meer dan 2000 opdrachtgevers, 100 gedreven medewerkers en realiseren een gezamenlijke omzet van ruim 35 miljoen euro.

Door de handen ineen te slaan, kunnen de organisaties klanten nog beter bedienen met een compleet pakket aan HR-diensten, waaronder HR-advies, salarisverwerking, payrolloplossingen, employer branding, (strategisch) wervingsbeleid en operationele invulling van de vacatures, talentontwikkeling en carrièrebegeleiding.

Groepsfoto van Personato x Mettom x Fhris op het veld van het PSV-stadion

Staan neemt belang in Aquemini

Staan, dat Finance & Control-professionals werft en opleidt, heeft een belang genomen in het Aquemini. Aquemini is specialist in het bemiddelen van IT-professionals binnen de publieke sector. De samenwerking biedt beide bedrijven mogelijkheden tot aanzienlijke groei en uitbreiding van hun klantenkring in Nederland. Na de transactie ontstaat een organisatie van 200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 50 miljoen euro.

STONE lanceert nieuw label Werving & Selectie

De afgelopen tien jaar is STONE | Interim & Detachering uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de interimbranche. STONE zet nu een volgende stap in het uitbreiden van haar dienstverlening met STONE | Werving & Selectie. STONE noteerde in Nederland in 2023 een omzet van 38,8 miljoen euro. Momenteel werken er 350 professionals voor STONE.

De focus bij het W&S-label ligt op Finance vraagstukken. Het team heeft zeer ruime ervaring (>50 jaar) in de arbeidsbemiddeling binnen de financiële sector. Op basis van kennis met de markt verwachten ze aan de slag te kunnen met het invullen van vacatures voor zowel management en directiefuncties als ook diverse type Controllers (Sr. Business/Commercial/Financial Controllers).

Nivel zet nieuwe tak voor overheid op

Nivel, detacheerder in de technische sector, breidt haar dienstverlening uit met een speciale Overheidstak. Deze tak gaat vanuit de vestigingen in Utrecht, Breda en Eindhoven opereren. Deze stap stelt de van origine Bredase detacheerder in staat om haar expertise en unieke aanpak binnen diverse overheidsorganen nog beter aan te bieden.

Erik van Helvoort, directeur van Nivel: “De afgelopen jaren zagen we een flinke groei in dit segment, maar zoals altijd; alles wat je aandacht geeft zal groeien. De afgelopen jaren kwam ongeveer 5% van Nivel haar omzet uit dit marktsegment. Met het team dat hier geformeerd is en de aandacht voor deze stap, zal dit deel naar alle verwachting ver boven de 10% van het totaal groeien.”

Quoratio Groep lanceert nieuwe naam FITZ

De Quoratio Groep gaat verder als FITZ. Het bedrijf dat sinds 2000 detachering- en consultancydiensten levert binnen het totale administratieve domein, voegt daarmee de verschillende labels samen onder één naam. Door de sterke groei van het multi-label bedrijf in de afgelopen jaren was het tijd om de krachten te bundelen en samen één sterk merk te vormen.

Fitz is actief in de zorg, finance & control, het sociaal domein, HR & payroll, pensioen & leven, business services, IT & cloud, data & AI, en compliance. Met tegenwoordig ruim 800 medewerkers en 200 ZZP-ers onderscheidt FITZ zich door zelf trainees op te leiden en bij opdrachtgevers te plaatsen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer