Paul Heinrichs verlaat NBBU

3

Paul Heinrichs, secretaris algemene en bestuurszaken, verlaat per 11 januari de NBBU. Heinrichs was al vanaf de oprichting bij de NBBU betrokken.

Heinrichs vertrekt naar eigen zeggen om een combinatie van redenen: ‘Een heel belangrijke reden is om na dertien jaar werkzaam te zijn geweest bij de NBBU, de bakens voor mezelf weer eens te gaan verleggen. Maar daarnaast is het ook zo dat onze brancheorganisatie aan een nieuwe fase toe is, en dat nieuwe krachten daar met fris enthousiasme tegenaan moeten gaan. We hebben de afgelopen jaren veel tot stand gebracht en er is veel gelukt, maar we lopen nu tegen een breekmoment aan. Er is de afgelopen jaren een gigantische groei doorgemaakt en daar moet je je bedrijfsmatig opnieuw op oriënteren. Het maakt organisatorisch gewoon nogal uit of je 100 of 650 leden hebt. Misschien is het goed dat mensen daar met nieuwe energie aan beginnen. Het is voor mij een logische optelsom van momenten.’

Gerommel in bestuur
Volgens Heinrichs heeft zijn vertrek nauwelijks te maken met de problemen die afgelopen jaar in het bestuur speelden. Toen leidde de verkiezing van Bart-Jeroen Croll tot nieuwe voorzitter van de NBBU tot heftige commotie. Drie bestuursleden stapten op na de verkiezing, en ook op onze website reageerden NBBU-leden verontwaardigd op het nieuws.

‘Het heeft er in zoverre mee te maken dat de vorige voorzitter, Sylvie Schoemaker, mij bij haar aantreden in mei 2008 vroeg om nog eens drie jaar aan te blijven. Maar toen zij afgelopen zomer vertrok, dacht ik: ik kan weer vrij verder gaan kijken.’

Nieuwe baan
Heinrichs begint per 1 februari bij een andere brancheorganisatie, die van particuliere opleidingen. ‘De maand januari gebruik ik nog om een aantal zaken bij de NBBU over te dragen.’

Opvolger
Heinrichs is opgevolgd doro Piet Meij. Meij is sinds 4 januari gestart bij de NBBU en werkte hiervoor als senior adviseur bij Orbis, een adviesbureau op het terrein van arbeidsmarktbeleid en sociale zekerheid.

Basti Baroncini, redacteur Flexmarkt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Heel jammer. Paul is een topper en de NBBU verliest met zijn vertrek veel kennis en kwaliteit. Er blijft langzaam maar weinig over..

  2. Een heel groot verlies voor de NBBU! Veelzeggend dat Paul, naar eigen zeggen, zou zijn aangebleven als Sylvie Schoemaker nog voorzitter zou zijn geweest! Ik wens hem alle goeds en we zullen hem nog zeer gaan missen!

  3. Paul Heinrichs op

    Dank voor de complimenten, maar het moment om te gaan is goed gekozen. Het bureau verdient nu mensen die actief de komende 3 ? 4 jaar de volgende fase gaan vormgeven. Dit is dus een logisch moment om keuzes te maken en ik heb gekozen voor een nieuwe uitdaging en met een goed gevoel. Een goed gevoel over wat tot stand is gebracht en een goed gevoel over de kwaliteit en het enthousiasme van mijn opvolger en de nieuwe directeur. Een win-win situatie.

Reageer