Werkgelegenheid VS sterker omlaag dan verwacht

0

De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in december met 84.000 banen afgenomen vergeleken met een maand eerder.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de loonstrookverwerker ADP. De Verendigde Staten worden gezien als barometer voor andere landen.

Analisten gepolst door Reuters rekenden op een banenverlies exclusief de landbouwsector met 73.000 arbeidsplaatsen. Een maand eerder gingen in de Verenigde Staten een herziene 145.000 banen verloren. Oorspronkelijk werd hier een cijfer gemeld van 169.000.

Uit een ander cijfer bleek dat Amerikaanse werkgevers in december het ontslag hebben aangekondigd van iets meer dan 45.000 werknemers. Dat is een daling van 10 procent vergeleken met een maand eerder en het laagste aantal in één maand in twee jaar. Over heel 2009 werden 1,288 miljoen ontslagen bekendgemaakt, aldus het detacheringsbureau Challenger, Gray & Christmas woensdag. Dat is een toename met 5,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer