Kleine loonsverhoging voor personeel Philips

0

De vakbonden hebben een principeakkoord bereikt met Philips over een nieuwe cao.

Dit meldden woordvoerders van FNV en CNV.

Hierin is afgesproken dat het personeel van Philips in november 2010 een bescheiden loonsverhoging van 1 procent krijgt. In mei 2011 krijgen werknemers van het elektronicaconcern er nog eens 0,75 procent bij.

Zowel FNV als CNV toonde zich tevreden met het akkoord. Daarin is verder afgesproken dat het sociaal plan op peil blijft: werknemers die moeten vertrekken, krijgen een vergoeding die even hoog is als bij de oude kantonrechtersformule. Die valt doorgaans hoger uit dan de vergoeding op basis van de nieuwe formule die sinds januari 2009 wordt gehanteerd. Vanaf 2011 wordt de compensatie wel stapsgewijs verminderd. In het eerste halfjaar vergoedt Philips nog 75 procent van het verschil, in het daaropvolgende halfjaar is dat nog 50 procent.

"Gelet op de economische situatie is dit een zeer verdedigbaar reslutaat", aldus de woordvoerder van de FNV. Hij zei te verwachten dat het akkoord over drie weken bekrachtigd kan worden. Eerst moeten de bonden het principeakkoord nog aan hun achterban voorleggen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer