Please Payroll-congres over werknemersbedrijf

0

Please Payroll organiseert op dinsdag 18 november een interactief ‘brainstormcongres’ in de Caballerofabriek in Den Haag. Doel is om te discussiëren over de kansen van het zogenoemde ‘werknemersbedrijf’.

De Brabantse payrollorganisatie heeft hiervoor stakeholders uit politiek, bedrijfsleven, vakbeweging en overheden uitgenodigd. Dagvoorzitter is futurist en trendwatcher Marcel Bullinga. Econoom Mathijs Bouman zal als keynote speaker optreden.

Werknemersbedrijf
In mei van dit jaar publiceerde Please Payroll een whitepaper met waarin zij een nieuw type intermediair introduceert, het zogenaamde ‘werknemersbedrijf’. Volgens Please kan daarmee de huidige kloof tussen MKB-werkgevers die flexibiliteit wensen en werknemers die graag een vast contract hebben, definitief worden overbrugd.

Grenzen aan groei van flex
In Flexmarkt nr 9 (september 2014) gaat journalist Paul Poley in het artikel ‘Grenzen aan groei van flex’ uitgebreid in op het fenomeen werknemersbedrijf dat Please Payroll voor ogen staat. Het gaat hierbij om een nieuw type dienstverlening waarbij ondernemen en werkgeven zijn gescheiden. De werkgeverstaken worden gedaan in het werknemersbedrijf, waarin flexwerkers een vaste baan, scholing en rechtsbescherming krijgen. Werknemers worden op projectbasis, of voor langere tijd, beschikbaar gesteld aan ondernemingen met een arbeidsbehoefte. Die zouden dan zelf geen flexibel personeel meer in dienst hoeven nemen naast hun vaste medewerkers.

Tijdens het congres wil Please Payroll met belangrijke marktpartijen verder verkennen welke kansen een werknemersbedrijf biedt en welke hindernissen overwonnen moeten worden om het werknemersbedrijf werkelijkheid te laten worden. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden voor het congres.

Lees ook: ‘Businessmodel werknemersbedrijf nog niet sluitend’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer