Randstad koopt Amerikaanse uitzendorganisatie

0

De uitzendorganisatie Randstad wil de Amerikaanse branchegenoot SFN overnemen voor in totaal 771 miljoen dollar (542 miljoen euro).

Dat heeft de uitzendorganisatie woensdag laat bekendgemaakt.

Randstad doet een bod van 14 dollar per aandeel op het in de Verenigde Staten beursgenoteerde bedrijf. Door de overname zou Randstad naar eigen zeggen de op twee na grootste uitzendorganisatie worden in Noord-Amerika. Randstad, die de transactie financiert met haar bestaande kredietfaciliteiten, verwacht dat de overname in september is afgerond.

De combinatie zou een jaaromzet hebben van 22 miljard dollar. In Noord-Amerika zou de combinatie neerkomen op een omzet van 4,6 miljard dollar, met een marktaandeel van 5 procent. De uitzendmarkt in Noord-Amerika is erg versnipperd. SFN heeft ongeveer 560 kantoren in de Verenigde Staten en Canada.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer