Recruitment Tech Awards voor USG People en Recruitz.io

0

USG People en Recruitz.io hebben de Recruitment Tech Awards 2016 in de wacht gesleept. USG People dankt de award aan het slim benutten van technologie bij het creëren van één centrale database van kandidaten.

Deze prijzen voor goed benutten van technologie binnen recruitment zijn eind vorige week uitgereikt tijdens het Recruitment Tech Event.

USG People ‘best case’

USG People heeft dankzij gebruiksvriendelijke zoektechnologie van Textkernel van alle databases van de verschillende merken één doorzoekbare database gemaakt. Hierdoor heeft elke consultant toegang tot een veel groter bestand van kandidaten. En dat werpt zijn vruchten af. Dit levert een besparing op het gebruik van betaalde externe databases op van een half miljoen euro op jaarbasis. Bovendien levert het betere matches en snellere, efficiëntere plaatsingen op; de invulratio van vacatures is met 1,5% verhoogd. En er zijn cross-label plaatsingen; kandidaten die in verschillende systemen zijn ingevoerd kunnen door de integratie uit een en dezelfde database gehaald worden. Ook biedt de eigen database USG People nieuwe inzichten over de cv-data.
De jury van de Recruitment Tech Award bekroonde USG People daarom met de award in de categorie ‘best case’. Volgens de jury toont deze case aan hoe technologie kan helpen bij het doorbreken van interne barrières (tussen merken binnen USG People). Door innovatieve technologie slim te benutten heeft USG People zowel besparingen als extra inkomsten gegenereerd.

Recruitz.io ‘best tooling’

Vacaturemarketingplatform Recruitz.io won de Recruitment Tech Award in de categorie ‘best tooling’. Recruitz.io benut kunstmatige intelligentie voor een optimale wervingscampagne. De vakjury vond dat Recruitz.io opviel vanwege haar innovativiteit. Met technologie als artificial intelligence, automation en bots worden de nieuwste technologieën gebruikt om de wervingsboodschap volledig geautomatiseerd bij doelgroepen te krijgen via onder meer Facebook en Google. Verder werkt de tool volgens de jury zeer intuïtief voor zowel een starter als ervaren professional.

Bron: recruitmenttech

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer