Registratieplicht uitzendbureaus niet eerder dan april 2012

0

Het wetsvoorstel waarin de registratieplicht voor uitzendbureaus is geregeld, zal niet eerder dan op 1 april 2012 in werking treden, aldus het ministerie van Sociale Zaken.

 

De registratieplicht voor uitzendbureaus – die in eerste instantie in zou gaan op 1 januari 2012 – wordt uitgesteld, omdat de Tweede Kamer het wetsvoorstel dit jaar niet meer zal behandelen, schrijft de NBBU.

Registratieplicht
De wijziging van de ‘Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van een registratieplicht voor intermediairs die arbeidskrachten ter beschikking stellen’, is een nieuwe stap om malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers aan te pakken en een aanvulling op het systeem van certificering van de uitzendbranche zelf.

Handelsregister


Het wetsvoorstel
komt erop neer dat uitzendorganisaties die zich niet registeren in het Handelsregister, kunnen rekenen op een boete. Dat geldt overigens ook voor bedrijven die personeel inhuren via ongeregistreerde bureaus.

Boetes
De boete bedraagt de eerste keer 12.000 euro per werknemer, schrijft de NBBU op haar website. De tweede overtreding levert een boete van 24.000 euro per werknemer op. Bij een derde overtreding bedraagt de boete 36.000 euro, aldus de NBBU.

Lees ook: 

Fiscus ontmaskert geboefte in uitzendbranche

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer