Sterke groei uitzendsector zet door

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw sterk gegroeid. In periode 10 (week 37 – 40) steeg het aantal uitzenduren met 10% en de uitzendomzet nam toe met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldde de branchevereniging voor uitzendbedrijven ABU dinsdag.

De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in periode 10 (8 september tot 5 oktober) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • de administratieve sector is gegroeid met 9% in uren, ook de omzet nam toe met 9%
  • de uren in de industriële sector vertonen een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 7%
  • het aantal uren in de technische sector steeg met 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 15%

De vorige periode (9) en periode 8 was er ook al een forse stijging van het aantal uitzenduren en de omzet in de uitzendsector.

De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei is sinds begin mei van dit jaar aanzienlijk aangetrokken ten opzichte van de eerste 4 maanden van dit jaar. Sinds die periode neemt het aantal uitzenduren maandelijks met 6 tot 10 procent toe.

ABU/ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer