Sterkste groei uitzendbranche in vier jaar

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten heeft in het derde kwartaal de grootste sprong voorwaarts gemaakt in vier jaar tijd. Het totale aantal uitzenduren steeg met 2,5 procent ten opzichte van de voorgaande periode.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Kortlopende contracten
Voor het eerst dit jaar is ook het aantal uitzenduren in kortlopende contracten toegenomen. Dat kan worden gezien als een signaal dat de werkgelegenheid in het algemeen gaat aantrekken. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op de rest van de arbeidsmarkt, aldus het CBS.

Detachering of payrolling
Het aantal uitzenduren in langlopende contracten, bijvoorbeeld via detachering of payrolling, is opnieuw fors gestegen. Dat is volgens het CBS in lijn met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Werkgevers willen personeel waar zij gemakkelijker weer van af kunnen in plaats van mensen met vaste aanstellingen.

Omzet uitzendbranche
Met het aantal uitzenduren is ook de omzet in de uitzendbranche flink toegenomen. De groei in het derde kwartaal was de sterkste in twee jaar tijd. Het was het zesde kwartaal op rij waarin de opbrengsten van uitzendbureaus toenamen, daarvoor was zeven kwartalen achter elkaar sprake van een krimp.

ANP

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer