TCP Direct is failliet

0

Afgelopen maandag is TCP Direct door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. De contractor kwam de laatste tijd volop in het nieuws nadat de freelancers bij ING niet werden uitbetaald.

Eerder is voor TCP Direct uitstel van betaling aangevraagd in een poging ‘rust te creëren’, maar dit heeft dus niet mogen baten.

Belangrijk om te melden is dat het faillissement alleen TCP Direct BV betreft. In dit dochterbedrijf van TCP Solutions zijn alleen de contractbeheeractiviteiten in Nederland ondergebracht. Het faillissement betreft dus niet de andere activiteiten in Nederland en het buitenland, zo meldt ZiPconomy. TCP Solutions boekte in 2018 een omzet van 142,4 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst 2019).

Uitzender DeGraaf Contracting

De eerste berichten over financiële problemen kwamen half augustus via het Financieele Dagblad naar buiten nadat freelancers van ING hun geld niet kregen. TCP raakte in de financiële problemen nadat een kredietverstrekker zich had teruggetrokken. Ook moest TCP lang wachten op betaling van een grote klant. Het FD meldt dat het hier om DeGraaf Contracting gaat. TCP zou nog circa 7 miljoen euro van DeGraaf Contracting tegoed hebben.

Zzp’ers bij ING

ING brengt de zzp’ers onder bij een van de andere brokers waar de bank mee werkt, Brainnet of Fastflex (Between Groep, red.). De bank wil ervoor zorgen dat de werkzaamheden vanaf juni ‘snel’ worden betaald. Om hoeveel freelancers het gaat en welk totaalbedrag wil ING niet zeggen.

Reactie Bovib

In het FD van maandag 26 augustus jl werd naar aanleiding van de problemen rondom de zzp’ers bij ING flink uitgehaald naar flexbemiddelaars. De zzp’er zou de dupe worden van de ‘wildgroei’ van brokers en contractbeheerders. Brancheorganisatie Bovib liet direct daarop tegenover Flexmarkt weten het hier niet mee eens te zijn en onderstreept de toegevoegde waarde van zzp-bemiddeling.

Bronnen: Faillissementen.com/ANP/ZiPconomy/FD

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer