Weer forse daling in uitzenduren en omzet uitzendsector

1

De uitzendbranche blijft maar verder krimpen. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren zelfs met 9% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de ABU over periode 8 (week 29 – 32 van 2019).

De daling van de uitzenduren en -omzet deed zich voor in de drie grote sectoren:

 • administratieve sectorhet aantal uitzenduren daalde met 10% en de omzet daalde met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 • industriële sector: het aantal uitzenduren daalde met 8% en de omzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 • technische sector: het aantal uitzenduren daalde met 10% en de omzet daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

In de vorige periodes (periode 7) en periode 6 was er ook een behoorlijke daling in uitzenduren en omzet van de uitzendsector, maar niet zo sterk als in de afgelopen periode. Allen periode 5 kende een nog grotere daling dan periode 8.

Gemiddeld is dit jaar tot nu toe het aantal uitzenduren met 6% gedaald en de omzet van de uitzendsector is met 2% gedaald. De krimp in uitzenduren is al sinds eind vorig jaar ingezet. Sinds dit voorjaar daalt ook de omzet van de uitzendbranche steeds verder.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

 1. Henry Stroek op

  Ik blijf deze cijfers, zowel omhoog als omlaag, bijzonder vinden.
  Kan iemand mij uitleggen hoe ze tot stand komen. Zover ik weet zijn er geen concrete of objectieve data beschikbaar, en dan druk ik me voorzichtig uit.
  Zou het deze sector niet sieren als ze voor een systeem zouden kiezen, net als in andere sectoren, dat er objectieve en betrouwbare cijfers verzameld zouden worden en men zich niet op *derden* informatie zou baseren?

  Henry Stroek
  CNV Vakmensen
  0622452195

Reageer