Textkernel neemt Joboti over

0

Textkernel, leverancier van AI-oplossingen voor de recruitmentmarkt, heeft onlangs in samenwerking met investeerder Main Capital Partners de overname aangekondigd van Joboti. Joboti staat bekend als recruitmentchatbot.

De overname van Joboti brengt naar eigen zeggen ‘schaalbare oplossingen voor recruiters en wervingsprofessionals’. De geavanceerde parsing- en matchingtechnologie van Textkernel wordt gecombineerd met Joboti’s geautomatiseerde candidate engagement technologie.

Werkdruk recruiter omlaag

Met dit platform kunnen recruiters met minimale inspanning de juiste kandidaten vinden en aan zich binden, zo claimt Textkernel. ‘Door verschillende communicatieworkflows in het wervingsproces te automatiseren, waaronder vacaturemeldingen, GDPR-controles, pre-screenings, interviewplanning en feedbackberichten, stroomlijnt de technologie van Joboti het sollicitatieproces voor de kandidaat, terwijl de werkdruk van de recruiter wordt verminderd. Recruiters kunnen zich daardoor concentreren op waardevolle taken, zoals het aangaan van opdrachten met beschikbare en geïnteresseerde kandidaten, terwijl het wervingsproces voor het vinden van de juiste kandidaten voor vacatures wordt verkort.’

Lees ook: Joboti: ‘chatbot Eva wordt mee uit gevraagd’

Gerard Mulder, CEO van Textkernel, vat het als volgt samen: “Door de functionaliteit van Joboti te integreren, kunnen we onze klanten een geautomatiseerde wervingsoplossing bieden waarmee recruiters zich meer kunnen richten op de klantervaring en het sneller plaatsen van de kandidaat. Dit zal hun efficiëntie aanzienlijk verhogen, kosten verlagen en hen waardevolle tijd besparen.”

Luuk van Neerven, oprichter en CEO van Joboti, merkt op: “De strategische combinatie met Textkernel is een mooie stap voor Joboti. We zijn verheugd om deel uit te maken van een toonaangevende aanbieder van AI-oplossingen en om nieuwe markten aan te boren voor onze candidate engagement technologie. Samen kunnen we nog meer unieke en innovatieve recruitment oplossingen ontwikkelen.”

Time-to-hire verkorten

De integratie van Joboti’s technologie in Textkernel’s AI-gedreven recruitment oplossingen stelt klanten in staat om via geavanceerde tools kandidaten te bereiken, het wervingsproces te verbeteren en de time-to-hire te verkorten. De overname van Joboti verstevigt Textkernel’s positie als leidende aanbieder van AI-gedreven recruitment oplossingen.

Lees ook: AI: erg handig, maar niet zonder gevaar

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer