USG People blijft kampen met zwakke markt

0

Uitzendbedrijf USG People heeft in het derde kwartaal opnieuw last gehad van een zwakke marktvraag. De omzet daalde met 12 procent tot 746,2 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder.

Dat maakte het moederbedrijf van uitzendbureaus Start People en Unique vrijdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 6,9 miljoen euro, tegen 11,7 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) zakte naar 27,1 miljoen euro, van 33,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verlaagde de kosten met 6 miljoen euro en gaat aanvullende reorganisaties doorvoeren om de winstgevendheid te verbeteren. Deze reorganisaties zullen zo’n 100 banen kosten.

USG ziet wel lichtpuntjes in de marktontwikkeling. ‘Vanaf augustus lieten de omzettrends een kleine maar stabiele verbetering zien over het gehele spectrum. De omzetdaling in vergelijking met vorig jaar zwakte af en op een paar markten zagen we zelfs een terugkeer van omzetgroei in september’, aldus topman Rob Zandbergen.

Desondanks geeft de onderneming, gezien de ‘huidige onzekerheid in de markt’, geen verwachting af voor de resultaten over heel 2012.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer