Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA)

0

De Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars, VIA, is op 25 maart 2004 opgericht voor bedrijven die zich bezighouden met uitzenden, detacheren, werven en via projectmanagement inzetten van buitenlandse werknemers.

Activiteiten waar de VIA zich sterk voor maakt:

  • Het versterken en verbeteren van het imago van de internationale arbeidsbemiddelaars.
  • Het European Legal Labour Certificate. Bedrijven die lid worden van de VIA krijgen eerst de status aspirant-lid, waarna zij binnen 12 maanden het certificaat moeten behalen om volwaardig lid te zijn. Het certificaat gaat in op de fiscale en juridische verplichtingen, maar ook worden zaken als huisvesting, sociale begeleiding etc. meegenomen.
  • Het ontwikkelen van een (eigen) cao, waarin terdege rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden van buitenlandse werknemers. Denk hierbij aan werktijden, lengte van contracten, afdrachten aan scholingsfondsen, pensioenafdrachten.
  • Het beheren van een meldpunt waar misstanden kunnen worden gemeld.

Adres
Bosscheweg 135F
5282 WV BOXTEL

Telefoonnummer: 0411 68 85 33
Faxnummer: 0411 68 84 45

E-mail: info@via-eu.com
Website: www.via-eu.com

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer