Wederom daling in uitzenduren en –omzet

0

De ABU Marktmonitor laat in periode 11 wederom een daling zien in uitzenduren en uitzendomzet. Vooral de medische sector heeft te maken gehad met een forse daling.

In periode 11 (week 41 – 44) daalde het aantal uitzenduren met 5 procent en de uitzendomzet nam af met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

Daling alle sectoren
Alle sectoren laten een daling zien. De medische sector kampte deze periode met de sterkste daling. Voor deze gold dat het aantal uren daalde met 20 procent en de omzet nam af met procent.

De administratieve sector is gedaald met procent in uren en de omzet is ook met 3 procent afgenomen. De uren in de industriële sector vertonen een daling van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 5 procent. Ook het aantal uren in de technische sector daalde met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 4 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer