USG wil werkloosheid aanpakken

4

Vier werkmaatschappijen van USG People hebben de samenwerkingsvorm ‘Met Werk’ uitgedacht en ingericht om werkloosheid duurzaam aan te pakken. Met Werk gaat zich richten op gemeenten, die nu verantwoordelijk zijn voor de uitkeringen op basis van de WWB (Wet Werk en Bijstand).

Door de samenwerking tussen Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart kan Met Werk een landelijk operationeel netwerk aan de gemeenten aanbieden. Met Werk moeeen integrale oplossing voor alle werkzoekenden, ook voor diegenen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze groep wordt ook jobcoaching ingezet voor begeleiding naar werk en daarna behoud van werk.

Uitkeringsgerechtigen
De basisgedachte bij duurzaam uitplaatsen is dat met 20 procent van de uitkeringsgerechtigden aan het werk de overige 80 procent geholpen kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vrijgekomen uitkeringen van die 20 procent te gebruiken om de re-integratie van de andere werkzoekenden te betalen. De aanpak van Met Werk is daarmee voor de gemeenten budgetneutraal, waarbij een duurzame oplossing wordt gecreëerd voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dit past binnen de sociale beleidskaders van de gemeenten. Daarbij kan Met Werk ook de coördinatie van de SROI-verplichting (Social Return on Investment) voor gemeenten en haar toeleveranciers invullen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

4 reacties

  1. Oud werknemer op

    Wel vreemd dat usg honderden medewerkers ontslaat onder het mom van verbeteren ebit maar nu hulp aanbied bij bestrijding werkloosheid. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf

  2. Namens een aantal werklozen op

    Goed initiatief, maar begin met het aanpassen van de regels van inschrijven tijdens een “speeddate” sessie georganiseerd door het UWV in samenwerking met een aantal uitzendbureaus. Vele van deze werklozen worden NIET ingeschreven. Over verwachtingen vs teleurstelling gesproken!!

Reageer